Magamról

 
Mattyasovszky
                László
   1942-ben Kolozsvárott születettem, de 1965 óta élek Németországban. A müncheni Művészeti Akadémián folytatott tanulmányaimat szobrász diplomával fejeztem be. Személyes sorsom alakulása és baráti kapcsolataim keltették fel érdeklődésemet a pszichoterápia, mint hivatás iránt. Az érdeklődést a terapeutává képzés többéves folyamata követte. Légzés- és intuitív fizikoterápia, (Venig http://www.erfahrbarer-atem.de), primerterápia (Janov http://www.primaltherapy.com), NLP (Sommer http://www.brigitte-gross.com), hipnózis és rendszer szemléletű családterápia (Schmid http://www.meihei.de/datein/start.html), családállítás és rendszerállítás (Hellinger), majd a humanisztikus pszichoterápiás módszerek különböző területein képeztem tovább magam.
   Alapítója és aktív résztvevője voltam és vagyok pszichoterápiás szakmai és szupervíziós csoportoknak. Évek óta tagja vagyok egy német, osztrák, svájci és holland kollégákkal közösen létrehozott intervíziós csoportnak. 1973-ban alapító tagja és munkatársa, majd 1982-91 között vezetője voltam a Colomann Pszichoterápiás Központnak. A Szövetség által elismert oktatóként tagja vagyok a Német Rendszerállítók Szövetségének, az DGfS-nek (Deutsche Gesellschaft für Systemishelösungen). http://www.familienaufstellung.org)
   1993 óta egyéni-, pár-, család- és csoportterápiás magánpraxisban dolgozom Wasserburgban. Németország különböző városaiban vezetek terápiás, képzős és szupervíziós csoportokat. Csoportterápiás szemináriumaimon és képzési programjaimban elsődlegesen a család- és rendszerállítás módszerét alkalmazom. Tanácsadóként segítek szervezeti és munkahelyi csoportok konfliktuskezelésében, tréningjében.
   Családommal a München melletti Wasserburgban és Felsőszölnökön élek.
   A Károlyi Gáspár Egyetem felkérésére, 8 modulból álló képzést indítottam 2008-ban Budapesten.