Könyvek

   A családállítás témakörében a Bioenergetic Kiadó gondozásában más szerzőktől, (Thomas Schäfer, Peter Orban, Wilfried Nelles) jelentek meg már könyvek, s kiadták Gabrielle ten Hövels Hellingerrel készített interjúkötetét is. Hellinger alapművei közül azonban csak "A forrás nem kérdi, merre visz az útja?" c. kötetét adták ki.
    Egy önismereti csoportomban ismerkedtem meg Keszthelyi Julival aki nagy örömömre felajánlotta az alapművek fordítását, kiadását és terjesztését. Ebben a munkában kiváló segítséget kapott férjét?l, aki pontos, szöveghű fordításokat készített. Közös munkájuk első gyümölcse a "Maradandó boldogság" c. könyvecske, de már elkészültek "A szeretet rendjei" és "A segítség rendjei" fordításával is. Ha a folyamatban lévő lektorálás után ezek a kötetek is megjelennek, akkor a legfontosabb Hellinger művek magyarul is hozzáférhetővé válnak.
Bert Hellinger:
Maradandó boldogság. - A Glück, das bleibt c.
hangoskönyv és annak azonos című írott változata alapján
fordította: Tóth Péter
Budapest, Moira 22 Bt. 2008 128 p.
ISBN: 9789630654241
2200 Ft.-
Megrendelhető a kiadó honlapján: www.moira22.hu

 
Mi a boldogság titka?

„A boldogság nem valami mulandó dolog, amelyik jön és megy — mondja Bert Hellinger —, egyetlenegy boldogság van, amely velünk is marad.” A boldogságunk azonban összefüggésben áll többek között azzal is, hogy miképpen viszonyulunk a gyökereinkhez, a kiteljesedését ugyanis gyakran akadályozzák legfontosabb kapcsolataink megoldatlan problémái. Ebben a könyvben Bert Hellinger — a családfelállítás jól bevált módszerének alapján — rávilágít a családi problémák valódi okaira és áttekinti, hogy a problémák megoldása miképpen segíti elő a – partnerünkhöz, szüleinkhez, illetve gyermekeinkhez fűződő – kapcsolataink sikerét. A közérthetően megfogalmazott magyarázatokat konkrét példák egészítik ki, amelyek érzékletesen szemléltetik, hogy miképpen találhatunk rá a boldogságra, amely azután velünk is marad — mert jól érzi magát velünk.